3 E-bikes van Sparta’s best getest in 2017

In 2017 hebben 3 e-bikes van Sparta prijzen gekregen van verschillende testpanels.

We noemen ze hieronder alle 3.

De Sparta F7e heeft zowel de BESTE KOOP Award gewonnen van de Consumentenbond als ook de BESTE KOOP volgens de e-biketest 2017 van de nationale Fietsersbond. De fijne rij-eigenschappen dankzij de stille voorwielmotor in combinatie met de aantrekkelijke prijsstelling maken deze complete fiets tot favoriet.  Daarnaast worden de grote actieradius, de rollerbrakes en de ondersteuning van de e-bike onder alle omstandigheden geprezen. De ideale e-bike voor in de stad en de kortere recreatieve tochten. Lees de volledige testresultaten na in het magazine of op de website van de Consumentenbond (kan alleen met lidmaatschap)

De Sparta R5e is door de AD fietstest van april 2017  tot grote winnaar gekroond. De stille aandrijving van de achterwielmotor met de slim geïntegreerde 5 versnellingen biedt een oplossing voor een lang gekoesterde wens van vele fietsers. De ideale aandrijving in een onderhoudsvrij jasje. Ideaal voor in de stad en de middellange afstanden. De R5e overtreft de prestaties van alle concurrenten.Het display van de e-bike wordt ook hoog gewaardeerd: hij oogt goed, zit in het midden van het stuur bevestigd, is goed te bedienen bij het handvat (links) en geeft veel informatie weer.  De ondersteuning van de fiets is krachtig, stil en voelt onder alle omstandigheden soepel aan.  Uniek aan deze fiets vindt men dat de versnellingsnaaf in de achterwielmotor zit, wat minder onderhoud aan de fiets oplevert. Lees hier de uitgebreide testresultaten .

 

Ook in de Nationale Fietstest van de Telegraaf scoorde deze e-bike hoge ogen en krijgt hij als cijfer een 8. De eindconclusie is: “Scherp geprijsde, goed rijdende fiets met goede ondersteuning; hoge waardering van de testers. En uniek: met een naafmotor met daarin een vijf versnellingsnaaf, zodat je een stille achterwielmotor kunt combineren met onderhoudsvrije naafversnelling.” Lees de uitgebreide testresultaten hier.

 

De Sparta M7s LTD 400 werd in de Nationale Fietstest van De Telegraaf  beoordeeld tot overall testwinnaar  van de Nationale Fietstest, in het segment tot €2.500,-. De M7s is een nieuwe introductie van Sparta en werd deze zomer geïntroduceerd. Deze e-bike met lage instap en Shimano middenmotor wordt vooral gewaardeerd om zijn vloeiende aandrijving en stabiel aanvoelend frame. Een prettige, lichte allrounder met uitstekende rij-eigenschappen!

 

Bronnen: Fietsersbond / Sparta / AD / Telegraaf / Consumentenbond / Elektrischefietstest

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *