Meer dan een gewone fietsenwinkel!

Leer-werkproject
De Tweewieler Floriande is naast een fietsenwinkel en fietsenwerkplaats ook een leer-werkproject voor mensen met een beperking.
 
Werknemers
Onze werknemers leren in de praktijk hoe ze advies kunnen geven aan onze klanten bij de aankoop van een fiets. Daarnaast maken ze zich alle handelingen eigen die een winkelbediende dagelijks uitvoert. Ook leren ze vakkundig onderhoud en reparaties uit te voeren aan de fietsen van onze klanten. Hierbij worden ze ondersteund door hun eigen begeleider, de fietsenmaker en de winkelmanager.
 
De werkplaats
De ruim opgezette werkplaats biedt plaats aan een 8-tal moderne werkplekken.
 

Visie
Ook mensen met een beperking kunnen een vak leren en voldoening halen uit hun werk. Naast de werkervaring, sociale en technische kennis die ze opdoen worden ze zich ook steeds meer bewuster van wat ze kunnen bijdragen op de werkvloer. Nadat ze bij de 2wieler Floriande voldoende ervaring hebben opgedaan kunnen onze werknemers gemakkelijker doorstromen naar regulier werk in dezelfde branche.
 

 

 

 

Geschiedenis
De Tweewieler Floriande bestaat sinds 2008. Inmiddels hebben we een groot aantal vaste en tevreden klanten die ons bezoeken voor onderhoud, technisch advies en reparaties maar ook voor de aankoop van een nieuwe fiets.
Onze klanten ondersteunen met hun aankoop en reparaties dus tegelijk het leer-werkproject.
 
Ons Tweede Thuis
Onze werknemers worden begeleid door Ons Tweede Thuis. Ons Tweede Thuis is een organisatie ten dienste van mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke beperking, met een stoornis in het autismespectrum of met niet-aangeboren hersenletsel. Zij bestaat sinds 1967.
Voor meer informatie verwijzen we naar > Ons Tweede Thuis